In 1934 werd de fotokring “Brugse Fotoamateurs” gesticht door Herman De Roover, die ook de eerste voorzitter werd. Hij wist, samen met een aanzienlijk aantal leden die hij spoedig rond zich kon scharen, de creatieve mogelijkheden van de fotografie te exploiteren. De Brugse Fotoamateurs werden de jaren die daarop volgden een boegbeeld in het fotografielandschap.

 

Het ligt nog steeds in de betrachting van de huidige fotokring, inmiddels sedert enkele jaren omgedoopt tot “Brugs Fotoatelier”, om verder aan dezelfde idealen te bouwen.

 

Zo wordt, bijna traditiegetrouw, jaarlijks een tentoonstelling opgezet in Brugge met nieuw werk van de leden. Tentoonstellen wordt trouwens niet alleen beperkt tot de regio Brugge. In 1992 werd met het thema “Brugge anders gezien” een tentoonstelling georganiseerd te Berlijn, in 1996 was de fotokring te gast in het Duitse Nordenham nabij Bremershaven. Bovendien leidde de samenwerking met andere culturele organisaties in het verleden tot meerdere geslaagde publieksmanifestaties. Op de clubavonden van het Brugs Fotoatelier worden “onder vrienden” meegebrachte werken besproken en bijgestuurd. Dit gebeurt via projectie (beamer) van beelden of door bespreking van digitale of analoge afdrukken op papier. Opgedane kennis (zoals bijvoorbeeld nieuwe digitale technieken) wordt met alle middelen die ter beschikking staan aan elkaar doorgegeven.

Om zich als fotokring in het huidige medialandschap te kunnen handhaven worden aan de leden steeds hogere eisen gesteld. Technische kennis, creativiteit en eigen visie zijn daarin de belangrijke schakels.

Wie denkt over deze eigenschappen te beschikken, in groep wil samenwerken en gefascineerd is door het medium fotografie kan zich kandidaat stellen als lid van het Brugs Fotoatelier.

 

Voorzitter:

 

 

Jacques Lehouck
Veltemweg 72
8310 Brugge (St. Kruis)
Tel: 0473 96 54 20

 

E-mail

 

 

 

Ondervoorzitter:

 

 

Katia De Coussemaker

De Wulk 12

8301 Knokke-Heist
Tel: 0476 77 00 75


E-mail

Secretaris
Penningmeester:

 

Hubert Langenbick
Avignonlaan 39
8310 Brugge (St. Kruis)
Tel: 050 35 86 79


E-mail

 

 

 

 

Rekeningnummer

Brugs Fotoatelier:

BE72 3800 8028 1416

Info
De vergaderingen gaan om de veertien dagen door op woensdagavond
om 19.45u met uitzondering van de schoolvakanties.

Lokaal De Zorge
Moerkerkse Steenweg 196
8310 Brugge (St. Kruis)